Már csak néhány nap és elkezdődnek a Szüreti Napok Szekszárdon.

A program szeptember 13-án, csütörtökön délután kezdődik majd és 16-án vasárnap estig tart majd. Szokás szerint megtalálható lesz a négy napon át tartó fesztiválon a minőségi kulturális programok és kiállítások mellett a különféle koncerteken és hagyományőrző kézműves vásárokon át, a tájegységre jellemző étel- és borkínálat.

A fesztiválon fellép majd az Experidance, Tóth Gabi, a Váradi Roma Café, Péterfy Bori & Love Band, Szabó Balázs Bandája, a Magashegyi Underground, a Halott Pénz, a Kicsi Gesztenye Klub, a Kávészünet zenekar, az Irie Maffia, a Fish!, a Ziránó Színház, a Kerekes Band, az EDDA Művek és Balázs Fecó.
A Szüreti Napok leglátványosabb eseménye az úgynevezett Szüreti felvonulás, mely szombat délután 3-kor indul majd. A menetben megjelennek a szürettel kapcsolatos eszközök, hagyományok, színpompás viseletek, civilek, néptáncegyüttesek és intézmények kreatív formációi.

Természetesen borászatunk, a Mészáros Borház is ott lesz a Szüreti Napokon. Mindig nagy szeretettel veszünk részt olyan rendezvényen, ahol a jó borok szerelmeseivel találkozhatunk. Külön öröm számunkra, ha ezt ilyenkor a városunkban Szekszárdon tehetjük. Idén a 16-os helyen várunk mindenkit, aki szeretne Mészáros borokat kóstolni.

A fesztiválozók figyelmébe ajánljuk a 2015-ös Bodzási Kékfrankosunkat. Ez a borunk idén a Szekszárd Város Bora cím mellett az országos borverseny legjobb vörösbora és legjobb kékfrankosa is lett. Továbbá aranyérmes lett a 2015-ös Szekszárdi Bikavérünk és a Hidaspetre Cabernet Franc borunk is. Érdemes ezeket is megkóstolni a Mészáros Borház standjánál.

Ha pedig megéheznek a rendezvény ideje alatt és egy finom gyors ebédet szeretnének, látogassanak el Merops éttermünkbe, mely a Szüreti Napok helyszínétől nem messze, a Rákóczi utcában található.