Díjnyertes borok a Magyar Bormustrán

Újabb országos sikert ért el a Mészáros Borház

Borászatunk, a Mészáros Borház szerezte meg a legeredményesebb pincészetnek járó elismerést a 36. Magyar Bormustrán, melyet 2015. május 28-29-én rendeztek meg.

A Bormustrán összesen 7 Nagy Arany, 82 Arany és 30 Ezüst Díjat osztottak ki. Ebből Mészáros Pál nevével fémjelzett boraink 7 díjat kaptak.

A 2012-es Grand Merlot-val Nagy Arany, a Bodzási Kékfrankos Válogatással, a 2012-es Ohmerops Cuvée-vel és a szintén 2012-es Bikavér Reserve-vel Arany díjat nyertünk.

Ezüst díjjal a 2012-es évjáratú Hidaspetre Cabernet Franc Reserve, Syrah Reserve és Latino Reserve borainkat díjazták, így a teljes reserve sorunk elismerésben részesült.

Nagy örömünkre ezzel a Mészáros Borház vált a verseny legeredményesebb nevezőjévé, elnyerve így a Borsos Miklós által készített vándordíjat.

A versenyre több mint 400 minta érdekezett 124 borászattól. Ezeket egy 42 főből – szakújságírókból, fiatal borászokból és nemzetközi szakemberekből – álló, 6 bizottságot alkotó zsűri bírálta, illetve díjazta. Az elmúlt években erre a versenyre nevezték a legtöbb bort, összesen 409-et, ezért különösen nagy elismerés ez a Borházunk számára.

Magyar Bormustra 2015

Az Országos Borversenyt idén Magyar Bormustra néven rendezték meg. Ez egyben azt is jelenti, hogy már nemcsak magyarországi, hanem a határon túl élő magyar borászatok is nevezhették boraikat. Ezáltal a mezőny sokszínűbbé, nem utolsó sorban pedig nemzetivé vált. A Magyar Bormustra magába olvasztotta a Pannon Bormustra és a Bikavérverseny nevezetű versenyeket is.

A szervezők célja, hogy a Magyar Bormustra az ország legjelentősebb borversenyévé váljon, ennek következtében pedig a nemzetközi piac figyelmét is felkeltsék. Ennek fényében tűzték ki a jelentős díjakat is: a szervező Hegyközségek Nemzeti Tanácsa vállalta, hogy saját költségén nevezi nemzetközi versenyekre a nyertes borokat. Ez hatalmas segítséget jelent a termelőknek, hiszen a nemzetközi versenyekre történő nevezés igen költséges. Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy a nemzetközi piacra való terjeszkedés azért bír kiemelt szereppel, mert a magyar borpiac gyorsabban fejlődik, mint a magyar fizetőképes kereslet.

Büszkék vagyunk a pincészet és egyben a szekszárdi borvidék sikerére, szívesen várunk minden érdeklődőt a Merops Étteremben, ahol megkóstolhatják díjnyertes borainkat.

Díjnyertes boraink (Mészáros Borház)

Bor és évjáratÉrem
Grand Merlot 2012Nagy Arany
Bodzási Kékfrankos Válogatás 2012Arany
Ohmerops Cuvée 2012Arany
Bikavér Reserve 2012Arany
Hidaspetre Cabarnet Franc ReserveEzüst
Syrah Reserve 2012Ezüst
Latino Reserve 2012Ezüst