Aranyérmes boraink a VinAgorán

Újabb sikereket értek el a Mészáros Borház és Pince borai

A Mészáros Borház és Pince négy aranyéremmel gazdagodott a VinAgora Nemzetközi Borversenyen!

A június 11-e és 14-e közt megrendezett nemzetközi borverseny 549 nevezés érkezett 18 országból. A VinAgora a Magyarországon megrendezésre kerülő legrangosabb borverseny és az egyetlen olyan megmérettetés, ahol hazai és külföldi borokat együtt bírál a nemzetközi zsűri. Idén összesen 5 nagyarany-, 106 arany- és 58 ezüstérmet osztottak ki.

Nagy öröm számunkra, hogy a Mészáros Borház négy borát is aranyéremmel díjazták. A Hidaspetre Cabernet Franc Reserve (2012), a Latino Reserve (2012), az Ohmerops Cuvée (2012) és a Syrah Reserve (2012) nevű borok kerültek ki győztesen a versenyből. Egy ezüstérmet is magáénak tudhat a Borház, ezt – a szintén 2012-es évjáratú – Grand Merlot-nak köszönheti. Sikerült egy külön díjat is elnyerni, Mészáros Péter a legeredményesebb fiatal borász elismerésben részesült.

Miért is komoly elismerés a VinAgora szereplés és mitől különleges számunkra ez a borverseny?

A VinAgora borverseny különlegessége abban rejlik, hogy a borkedvelő nagyközönség a verseny után meg is kóstolhatja a nyertes borokat. Az elegáns Vinagora Borgálát június 27-én rendezték meg. A gála résztvevői maguk is véleményt alkothatnak a borok helyezéséről, hiszen a díjnyertes italok mellett megtalálható a hivatalos bírálati lap és a versenyen kapott értékelés is. A résztvevők bepillantást nyerhetnek a borversenyek világába és megtudhatják, milyen módszerekkel lehet kiválasztani a minőségi borokat.

E borversenyt 1992 óta rendezik meg hazánkban és a világ 9 szakmailag legelismertebb versenye közt tartják számon. A beérkezett borokat 7 darab 6 fős bizottság bírálta. A zsűri a kóstolás és értékelés során természetesen nem kapott olyan adatokat a borokról, melyek által azok beazonosíthatók lettek volna számukra, mindössze a raktári és a bírálati számot, a kategóriát és az évjáratot ismerték, így minden részlehajlás ki volt zárva.